Subsidieregeling laadinfrastructuur voor bedrijven

7 oktober 2024

Ben je ondernemer en wil je investeren in laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen op jouw bedrijfsterrein? Dan kan de subsidieregeling private laadinfrastructuur (SPRILA) je helpen om kosten te verlagen. Deze regeling biedt een subsidie voor laadpalen bij bedrijven die elektrische voertuigen willen ondersteunen met eigen laadinfrastructuur. Denk hierbij aan bedrijven die een laadpaal op hun eigen terrein willen plaatsen en de kosten hiervan deels willen dekken met overheidssteun.

Wat houdt SPRILA in?

Met de SPRILA-subsidie krijg je een deel van de kosten voor de aanleg van laadinfrastructuur vergoed. Dit kan gaan om AC-laadstations met een vermogen vanaf 11 kW of DC-laadstations met minimaal 20 kW. Deze subsidie voor laadinfrastructuur is niet alleen bedoeld voor mkb’s, maar ook voor grotere bedrijven en concessiehouders van openbaar vervoer die hun eigen elektrische wagenpark willen ondersteunen.

Daarnaast kun je, onder voorwaarden, ook subsidie krijgen voor een stationaire batterij, samen met de laadinfrastructuur. Hiermee kun je je energieverbruik beter beheren, vooral als je veel elektrische voertuigen tegelijk moet laden.

Maximale subsidiebedragen
Bij SPRILA zijn er twee verschillende maximale subsidiebedragen:

  • Aanvragen lager dan € 25.000
    Deze aanvragen zijn bedoeld voor kleinere projecten. Je moet eerst de laadinfrastructuur laten aanleggen en daarna binnen 13 weken de subsidie elektrische voertuigen aanvragen.
  • Aanvragen tot maximaal € 350.000 per kalenderjaar
    Voor grotere projecten is de maximale subsidie per aanvrager € 350.000 per kalenderjaar. Dit kan interessant zijn voor bedrijven die meer willen investeren in laadpalen op bedrijfsterrein. Voor concessiehouders van openbaar vervoer geldt er geen maximaal subsidiebedrag. Voor deze aanvragen moet je eerst subsidie aanvragen voordat je de opdracht geeft voor de werkzaamheden.

Overtekend budget
Houd er rekening mee dat het budget voor bepaalde activiteiten overtekend kan zijn. Dat betekent dat er meer aanvragen zijn dan er budget beschikbaar is. In dat geval vindt er een loting plaats, uitgevoerd door een notaris. Hierdoor kan Solar Expert Jansen helaas niets garanderen met betrekking tot de toekenning van de SPRILA subsidie.

Wil je weten of jouw project in aanmerking komt voor een laadpaal subsidie voor bedrijven? Bekijk dan de officiële website van RVO voor alle details en een rekentool om je mogelijke subsidie te berekenen.Solar Expert Jansen helpt je graag

Interesse in een laadpaal voor je bedrijf? Solar Expert Jansen kan je ondersteunen bij de aanschaf en installatie van laadpalen. Heb je vragen over de verschillende opties of wil je weten welke laadpaal het beste bij jouw situatie past? Neem gerust contact met ons op. Wij staan klaar om je te helpen. Vraag een offerte aan of neem contact met ons op.

Vraag vrijblijvend offerte aan

Stap over op Zonne-energie!